torsdag 28 augusti 2014

Magstarkt att försvara terrorister!

I SvD Brännpunkten den 18/8 och 26/8 kritiserar Zakarias Zouhir Folkpartiets lagförslag som går ut på att kriminalisera terrorträning utomlands. I Aftonbladet 26/8 skriver två representanter för ”Muslimska Mänskliga Rättighetskommittén” att en terrorlag kan stigmatisera Sveriges muslimer. Jag undrar vilka muslimer dessa debattörer representerar? Det är magstarkt att vilja framstå som representanter för alla Sveriges muslimer när man implicit försvarar terrorister.

Det är knappast stigmatiserande att föreslå en lagstiftning som kriminaliserar individer som aktivt deltar i inbördeskrig, oavsett deras bakgrund eller religiösa övertygelser. Snarare erbjuder denna lagstiftning många muslimer en trygg tillvaro i Sverige, det land som många muslimer har sökt sig till för att slippa religiösa förföljelser som praktiseras av just sådana radikala islamister som tillhör Al Qaidas fronter.
I Ummah Nyheterna, en svensk facebookssida som stödjer Islamiska Staten, skriver en hemkommen jihadist som deltagit i inbördeskriget med den terrostämplade organisationen Islamiska Staten en kort vers av en nasheed (jihadist- sång) som går ut på att man ska halshugga shiamuslimer. Hans vers är riktad mot en svensk, ung shiamuslim som hamnat i bråk på nätet med en IS- anhängare.

Fatin Al Mandlawi
, en ung kvinna som strider med Islamiska Staten, vars make (och bror) stupat i strider för Islamiska Staten, deklarerar i veckan att hon gärna vill få äran att halshugga amerikaner om de passerar Syriens mark. Al Mendilawi var nyligen i Sverige för att föda sitt barn och åkte sedan tillbaka till Syrien igen.

En annan Syrienkrigare som strider med Al Nusra skryter på sin Facebookssida med att han har lärt sig att tillverka vapen och enkla raketer, det var lätt menade han. Vidare deklarerar han att han vill åka tillbaka till Sverige för att vila lite. Hundratals personer är på resande fot och åker på jihadsemester fram och tillbaka utan kontroll. Självfallet utgör de ett säkerhetsproblem för Sverige.

Taimour Abdulwahab som begått terrordåd i Sverige hade tidigare tränat utomlands. Munir Awad, som planerade dåd på Jyllans psoten, likaså. Abdulwahab är inte ensam, många Al Qaida medlemmar från Irak hade sökt sig hit efter USA:s angrepp mot Irak 2003. Detta känner säkerhetspolisen till, men avsaknaden av en lagstiftning som kriminaliserar dessa terrorister har försvårat SÄPOs arbete.

Det är inte vilken muslim som helst som kan drabbas av en terrorlag, utan just de terrorister som dessa debattörer försvarar, individer som vill avrätta, halshugga och korsfästa alla som inte delar deras ideologi. Varför ska Sverige behöva vara en bas för att genomföra och utveckla terroristisk verksamhet? Märkligt nog att dessa debattörer förknippar terrorlag med ras. Vad har ras med terrorismen att göra? Menar de att man skall behandla islamistiska terrorister annorlunda än andra terrorister?

Jag och hundratals muslimer som jag känner välkomnar ett lagförslag som garanterar vår trygghet och vistelse i Sverige- ett land som inte tolererar extremister som vill sprida islam med svärd och tillämpa sin rättvisa genom strikta Sharialagar.

9 kommentarer:

 1. Mycket bra skrivet ! Skicka gärna detta till landets tidningar, jag tror att det är fler som är i behov av att läsa detta, men även finna styrka i att någon ser med klara ögon på detta.

  SvaraRadera
 2. Den svenske medborgaren Mehdi Ghezali som för 100-tusentals skattekronor flögs hem från Guantanamo 2009. En kort tid senare, efter att ha vilat upp sig i Sverige, greps han ånyo, denna gång i Pakistan.
  Denna typ av jihadism, som ger Sverige, men framförallt våra invandrare badwill kan inte accepteras. Till råga på eländet, så spär terrorturismen på främlingsfientligheten i vårt land, vilket tyvärr gynnar SD.
  Om nu Ghezali är född i Sverige och man inte kan frånta honom hans medborgarskap, så skall han iallafall lagföras för sina aktiviteter.
  Övriga flyktingar inkl. jihadister som flyr till Sverige, skall givetvis först få temporärt uppehållstillstånd, förslagsvis i 15 år, innan medborgarskap kan beviljas.
  Denna striktare hållning när det gäller svenskt medborgarskap, skall givetvis även gälla för yrkeskriminella med utländsk bakgrund.

  SvaraRadera
 3. Denna text bör verkligen skickas till tidningarna.
  Det är viktigt både för att ge stöd åt lagförslaget som ger muslimer i Sverige en tryggare tillvaro och för att öppna ögonen på dem som röstar på eller funderar på att rösta på SD. Allmänheten måste förstå att Sveriges muslimska invånare tar avstånd från Jihad och terrorism till skillnad från vad SD vill att folk ska tro.

  För ett tryggt och trevligt Sverige för alla!

  SvaraRadera
 4. Vi Svenska Muslimer vill inte ha med Islamisterna och IS att göra. För landets skull, för alla medborgares skull - tag kontroll över situationen och ge maximala resurser till SÄPO att spåra upp dessa vettvillingar. När man finner dem - med eller utan utlämningsavtal - skicka dem till respektive land för att lagföras på plats! Brottsplatserna är i första hand i Syrien och i Irak, och det är DÄR som de ska lagföras. Göra inte om samma misstag som ni gjorde med Jackie Arklöw! Sluta med daltet! NU!

  SvaraRadera
 5. En fantastisk artikel, hur kommer det sig att tidningarna inte har publicerat detta? Snälla säg att du har skickat detta till varenda tidning i hela Sverige? :) Du skriver skarpt och har riktigt bra åsikter, du måste nå ut till hela landet!

  SvaraRadera
 6. Håller med. Grymt bra skrivet, skicka in till tidningar. Delar vilt :)

  SvaraRadera
 7. Det är jag som är Um Fidah. Ska du skriva ner min historia så se till att du skriver den rätt och inte med massa påhittade sagor. Sluta skriva om mig din jävla shia gris. Det är inte svårt att hitta dig och låta dig se mardrömmen vi har sett här nere. Passa dig jävligt noga och sluta skriva sagor om mig din åsna!!!!

  SvaraRadera
 8. Sluta nu ditt troll. Fatin Mostafa Al-Mandlawi (Faten Umm Fidah) är död. Tydligen ville hon åka hem från Syrien i somras men IS sade nix.

  SvaraRadera
 9. Du är fantastisk Hanna! Kämpa på, du behövs verkligen.

  SvaraRadera